Erik Petersen - Varieté Velociped
Presentation Varieté Velociped Skrotsymfoni Bilder / Video Låttexter Kontakt Företag / Events Recensioner

Varieté Velociped

Varieté Velociped har slagit världen med häpnad med musikalitet, humor och överraskningar, och har turnerat flitigt sedan starten 2001. Fjärilseffekten med musikgruppen Varieté Velociped har gjort succé i Sverige och flera andra länder.

En fjärils fladdrande i Amazonas får oförutsägbara konsekvenser kors och tvärs över jordklotet i denna muntra musikaliska skröna.
 Osannolik musik uppstår: Instrument byggs inför den häpna publiken, cyklar och skidor frambringar ljuva toner, världsberömda muntrummor skapar gungande rytmer. Showen avslutas med det fantastiska skrotkonstverket, där simpla ting är uppriggade för att självgående sätta varandra i rörelse: Allt förenas i den avslutande finalmelodin, och en gyllene galenskap är ett faktum!

Varieté Velociped består av:

Erik Petersen - multimusikanten som kan få allt att klinga som skön musik.

Bengt Johansson är en fängslande, färgstark musiker med renässansens blåsinstrument som huvudfack, men med många häpnadsväckande bisysslor.

Svante Drake har väckt storögd förundran världen över som muntrummis. Här får vi förutom hans munrytmer många andra klingande överraskningar.

För att få ett smakprov av Varieté Velociped i form av ett videoklipp: Gå in på Bilder/Video i menyn.